Interiors by Kathrine

Konfirmanten skal feires & bordet skal dekkes!

22.04.2016

Det er konfirmasjonstid og mange planlegger fest for konfirmanten. Det kan være flere tilreisende gjester og selskapet er nok ett litt større arrangement enn mange har erfaring fra tidligere. Mye skal planlegges, blant annet skal bordet dekkes!

I går var jeg på God morgen Norge på TV2 og dekket bord til inspirasjon for konfirmasjonen! Disse ideene kan selvfølgelig brukes til andre anledninger også – men her med fokus på den unge hovedpersonen som er litt voksen og litt barn. Jeg synes det er fint å fokusere litt på akkurat det, de er enda barn men mer modne og bordet kan reflektere litt av personlighet og den fasen av livet de er inne i. En dag for tilbakeblikk og minner – nyte gamle minner og skape nye minner iløpet av denne konfirmasjonsdagen. Dette er også et fin utgangspunkt til å finne tema for bord dekor! Se link fra innslag på GMN TV2 dersom du ikke fikk sett det live på torsdag denne uken:

Link fra utsnitt av sendingen torsdag 21. april 2016

 

Jeg dekket et bord som passer for både gutt og jente – ett hyggelig og lunt tema med mønster og avdempede farger, minner & historie med bilder liggende på bordet som viser litt fra barndommen og interesser konfirmanten har. Her printet jeg ut bilder i polaroid design for å lage en ramme rundt bildet, – det er også fint å printe ut bilder fra feks et polaroid kamera under seremonien. Disse kan legges på bordet etterpå slik at gjestene kan se, med en slik minnerik borddekor går praten lett rundt bordet! En annen ide er å sette små vaser oppå gamle barnebøker fra oppveksten – mange har nok noen gamle favorittbøker som kan taes frem på en slik dag – gøy også for konfirmanten å se igjen gamle skatter!

 

Instagram album fra Elite Foto kr 49,-

Instagram album fra Elite Foto kr 49,-

 

Det kan være utrolig gøy å lage et lite Instagram album fra det siste året til hovedpersonen –  en fin oppgave for konfirmanten og selv lage et slikt album fra for eksempel Elite Foto De kan da velge ut de bilder som er «representative» å vise til hele slekten – gøy for gjestene å få ett innblikk i det året som har gått og det første året på sosiale medier!

Jeg synes at blomster er en viktig del av et lekkert dekket bord! Dersom du fyller bordet med mange blomster vil det gjøre et stor inntrykk på gjestene, de vil nyte synet av et vakkert pyntet bord! Valg av blomster kan gjerne gjenspeile alder, «livlig & variert» er stikkord for å velge blomster til konfirmasjonsdagen!

 

Ved valg av blomster er det litt avgjørende når konfirmasjonen holdes, vår eller høst, men tenk at det skal være lett og lystig – ikke pompøst og seriøst! Du kan også finne mye fint i naturen eller i din egen hage. Da jeg dekket bordet på God morgen Norge i går valgte jeg blomster med små blomster hoder for å gjenta mønster på resten av dekoren på bordet. Bruk gjerne ulike vaser, «mix and match» med det du får lånt fra venner og familie. Det er også fint om du bruker ulike tallerkener og glass, men gjør det etter litt system. Du kan feks dekke annen hver med forskjellig service. Men husk at gjentagelse av det samme gir god effekt, raust med blomster og ulike høyde på vaser – da blir det bare lekkert!

Det er lurt å bruke litt tid på planleggingen, tenk at du skal gjennomføre en ide fra invitasjon til ferdig bord, det blir enklere å planlegge dersom du har valgt ett tema. Da kan du bruke lik design på papiret til invitasjonen, bordkort, for eksempel meny og eventuelt et sanghefte. Jeg brukte inspirasjon fra Panduro Hobby og fant mye fint til mitt tema fra Tilda til både tekstil og papir!

 

Det kan være gøy og spennende å lage en slik stor fest, for noen kanskje litt krevende også! Dersom du ikke vet helt hvordan du skal begynne kan jeg bookes for oppdrag, enten for en samtale slik at dere kommer godt i gang eller om dere vil overlate borddekkingen til meg! Ta kontakt på mail kathrine@oggi.no eller ring mobil 93415473 så kan vi finne en løsning for akkurat ditt selskap!

 

Lykke til – eller kanskje vi møtes for en fest prat!

 

 

You Might Also Like