Interiors by Kathrine

Juletradisjoner, pakker & forventninger…

17.12.2016

Endelig er det jul i stua, litt senere enn det pleier bare fordi jeg ikke var helt motivert uten snø på bakken… Førjulstiden synes jeg er den beste tiden og det kan godt vare i hele 4 uker med pynt, kos og kaker… Serinakaker, pepperkaker og kromkaker i allerede i boks – snart klar for andre runde. Førjulstiden er ikke stress for meg, jeg liker å ha planer og akkurat nå er det jo endel å planlegge… Perfekt for en som meg – da kan jeg lage lister, finne løsninger, tenke ut noe fint og lage det hyggelig. Her i huset er det ikke bare jeg som digger julen … Hver morgen våkner vi av en liten pike som roper «kykeliky» og spør om vi er klare – klare for å åpne kalender. De har pakkekalender som de åpner annen hver dag. Tingen er å finne gaver de allikevel trenger og blir glade for. Det er store forventninger om dagen og det kjenner jeg litt på. Er det jeg som har bygget opp om disse forventningene? Det er fint med tradisjoner og jeg er glad de setter pris på alt vi gjør, men dersom de ikke blir glade for et par nye vintersko eller vanter så har jeg en jobb å gjøre… Og av den grunn ønsker jeg at vår familie skal blir Plan-fadder slik at vi kan bidra til at et annet barn kan få en bedre fremtid.  Dette blir å finne i kalenderen på lille juleaften – da får vi litt tid til ettertanke, se litt hvordan barn rundt om i verden har det og hvor heldige vi er. De skal selvsagt glede seg over julen og alt det som hører med men kjenner det er viktig å minne de på at dette ikke er en selvfølge…

 

Kalender tre fra House Doctor, poser, lapper med tall og stjerne lys fra Bolina.

Kalender tre fra House Doctor, poser, lapper med tall og stjerne lys fra Bolina.

Vi pynter til jul første helgen i desember og det drysser ikke lenge før jul for med evigvarende juletre fra Shishi blir det grønt og fint hele desember. Esken med julepynten pakkes opp hvert år og den samme pynten henges på men det er alltid plass til litt nytt hvert år. Barna får også litt julepynt i adventskalenderen, litt minner de kan ta med seg videre i livet. Jeg har noen nydelige hvite snøkrystaller som min kjære tante heklet til for mange år siden, hun gikk bort så alt for tidlig så disse krystallene er viktig å ha på treet for å minnes henne som sto meg så nær. Julen er for meg en hel haug med gode tradisjoner og fine minner fra min barndom. Også synes jeg det er en fin tid på året der vi har god tid til å gjøre det hyggelig for de vi er glade i. Juletreet er pyntet litt slik som vi lever, tradisjonelt, nostalgist, nært og urbant – akkurat slik vi liker det.

fullsizerender12

Vi skal feire juleaften her hjemme med familien og vi blir 12 til bords, så bærer det til fjellet i romjul og så kommer det venner her på nyttårsaften med barn og alt som hører med. Vi har en riktig så flott juleferiring i vente og barna gleder seg veldig – jeg også, vet ikke helt hva jeg gelder meg mest til men det er nok stemningen, roen og tiden vi har sammen når julen senker seg.

Julestrømmpen henger klar på peisen til 1.juledag...

Julestrømmpen henger klar på peisen til 1.juledag…

Jeg tipper de som kjenner meg godt vet jeg liker å pakke inn pakker, enten det er til jul, bursdag, en vertinne gave eller bare det å sende ut en invitasjon. Jeg har faktisk alltid ønsket meg en julejobb i en pakke disk… Man må legge litt sjel innpakningen synes jeg, det er liksom litt personlig og høytidelig over å gi bort en gave. Noen liker å gi mens andre liker å få… Uansett er det litt magi over det å gi en presang, det er noe hemmelig og forventningsfullt som skal skje. Pakkene her i huset ligger klare fra begynnelsen av desember som endel av julepynten – klare til å gis videre når det nærmer seg juleaften. Jeg liker å pakke inn gavene selv, da får jeg det som jeg vil også kan jeg tilpasse papir og pynt til den som skal få gaven. Men noen ganger er de så flinke i butikken og har så nydelig papir at selv jeg må takke ja til å få det pakket inn.

 

Jeg er så glad i å gi pakker at jeg tilbyr «Pakket & Klart» for kunder som handler på Sandvika Storsenter – der hjelper jeg deg med å finne den ene perfekte gaven til din kjære, mann eller kvinne. Den blir pakket pent inn og du kan hente den ferdig «pakket & klar» hos kundeservice. Smart ikke sant? Det er jo ikke alltid like lett å vite hva man skal gi og hvor man finner akkurat det man har i tankene. Men hjelpen er nær, gå inn på linken under bildet så kan jeg hjelpe deg…

På mandag skal jeg på God Morgen Norge på TV2 og pakke inn pakker sammen med Ane Nyrerød – vi skal gi inspirasjon og ideer til hvordan å pakke inn fine tradisjonelle pakker, noen personlige pakker og kanskje litt kreative måter å pakke inn på. Jeg gleder meg til å inspirere seere over hele landet og kanskje lære noen nye triks av Ane.

 

Akkurat nå planlegger jeg hvordan jeg skal pakke bordet på juleaften og ikke minst nyttårsaften – har kjøp noen fine servietter i lin på Kid og må finne en god stemning rundt disse. For første gang i år har jeg tatt med rødt inn i jule her hjemme, jeg har brukt hvitt, grønt og sort i mange år men nå synes jeg det er lekkert med litt dyp vinrød farge som gir litt sjel og tradisjon. Men røde lys kommer nok ikke inn over dørstokken her…

I den siste utgaven av BoligDrøm skriver jeg om det å pynte bord til fest og høytid, hva kan man gjøre med det man har og hvor mye skal man legge i det? Skal du ha selskap er det verd å ta en titt og få noen ideer til neste fest – gode tips og smarte løsninger!

You Might Also Like