Lifestyle by Kathrine

Himmelsk sjokoladekake uten mel!

21.03.2016

Vi startet påskefeiringen allerede torsdag før palmehelgen – med lammestek & Coiuntreau!

Etter en tidlig morgen på God Morgen Norge på TV2 hadde jeg allerede påskestemningen inne og var klar for å pynte til middagsselskap på et blunk!

Deilig lammestek rett fra slakteren inn i ovnen, hasselbakte poteter og rotgrønnsaker med en deilig fløtesaus. En slik middag fortjener en god avslutning med en lekker dessert.

Hva passer vel bedre enn en luftig sjokoladekake med smak av appelsin og Coiuntreau?

Etter litt research fant jeg denne supre oppskriften som i tillegg var glutenfri – det vil si ikke noe form for mel! Perfekt for meg – da slipper jeg å lage en egen variant som jeg kan spise!

Denne himmelske kaken er mulig litt voksen i smaken fordi det er mørk sjokolade – men av og til er det greit at vi voksne også kan nyte en sjokoladekake uten glasur og seigmenn.

Kaken ble en suksess her i huset og jeg laget den igjen til gjestene på lørdag uten å tilsette appelsinskall og Coiuntreau – i håp om at barna ville like den. Men også denne gangen fikk vi voksne litt mer enn vi kanskje har godt av – men det er jo påske! Rester søndag og våre foreldre fikk smake også… Har allerede sendt oppskriften videre til flere – så nå blir det HIMMELSK SJOKOLADEKAKE all over the place!

HIMMELSK SJOKOLADEKAKE

Ingredienser til kaken:

250g mørk sjokolade minimum 70%

125g usaltet smør

6 store egg

175g sukker

2 spiseskjeer Cointreau (valgfritt)

Revet appelsinskall fra en appelsin (valgfritt)

~

Ingredienser til kremen:

1 beger kremfløte (jeg tok laktosefri)

1 ts vaniljesukker / vanilje ekstrakt

1 spiseskje Cointreau (valgfritt)

~

Litt kakaopulver til pynt

~

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen på 180 grader
  1. Gjør klar en spring form med bakepapir i bunnen, ca 23 CM.
  1. Smelt sjokoladen i vannbad og deretter smelt smøret i den varme sjokoladen. Bland dette godt sammen.
  1. Pisk to hele egg og 4 eggeplommer med 75g sukker.
  1. Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen ( samt Cointreau og appelsinskall om ønsket)
  1. I en annen bakebolle pisker du sammen de 4 resterende eggehvitene med 100g sukker til det blir en semni stiv marengs base.
  1. Rør inn litt av eggehviten i sjokoladeblandingen til det hele blir litt lysere i fargen deretter forsiktig inn resten av eggehviten.
  1. Hell blandingen i formen og inn i ovnen.
  1. Avkjøl kaken i formen før du skjærer i kantene og setter den på fat.
  1. Fordel kremen utover toppen av kaken og strø litt kakaopulver på toppen.

 

God fornøyelse!

 

You Might Also Like