Interiors by Kathrine

Back to work – system & orden!

26.08.2016

Velkommen tilbake til hverdagen!

Jeg er godt fornøyd med at hverdagen er i gang igjen selv om den kom litt brått da vekkerklokken ringte. Matpakker skal pakkes, møter & prosjekter, middag som skal planlegges og vi må rekke alle aktiviteter. Ferieboblen har sprukket og hverdagen er et faktum…. Helgene blir gode å ha utover høsten.

Når hverdagen melder seg etter en lang ferie er det mange som kjenner litt på behovet for system & orden. Noen har kanskje spurt seg selv den siste uken «hvorfor har vi ikke mere orden her i huset». Jeg merker det på alle henvendelsene jeg får fra kunder som trenger råd om innredning etter ferien, behovet har meldt seg. Det er det viktig at ting er litt organisert og tilrettelagt for at ting skal fungere i hverdagen. Man kan begynne med å rydde bort ting man ikke bruker, finne gode systemer for oppbevaring, hjemmekontor og garderober. Akkurat her gjelder utrykket «less is more» – da får du oversikt og rutinene blir enklere.

Jeg må få litt orden på min egen arbeidsplass slik at jeg ikke må rydde vekk alt fra dag til dag. Men kan starte opp igjen der jeg slapp dagen før uten å lete meg frem til riktige papirer.  Jeg bruker bøker til å notere i fra møter og telefon samtaler, – synes fortsatt det er enklere enn å notere på mobilen. Gøy å se tilbake på gamle notater og skisser, en fin prosess å gå igjennom når jeg skal starte et kreativt arbeid. Bøker fra Granti

Block A4 Olinjerat Grafit

Notatbøker, med og uten linjer. Disse er fra Granit.

Jeg må  skaffe meg noen esker & hyller for å få litt system på de ulike prosjektene. Jeg trenger også noen fine esker til ulike farve & materialprøver som i tillegg kan være litt dekorative på pulten.  Husk at det er lurt å merke eskene slik at man slipper å åpne de opp hver gang du skal finne frem noe! Esker fra House Doctor1023917_1Oppbevaringsbokser fra House Doctor

Når man har startet denne prosessen med å rydde, sortere og fjerne unødig rot finner man ofte litt ekstra skitt og støv – iallefall gjør jeg det. Så behovet for orden medfører også kanskje litt vask og tørk – ingenting er vel bedre en et luftig, ryddig og rent rom som dufter godt. Jeg synes produktene fra C Heyerdahl er fine, det føles godt å bruke de fremfor andre produkter i å med et er litt mere miljøvennlig. Flaskene er fine å ha stående fremme – det oser litt renhet av flaskene! Vaskemiddler fra C Heyerdal

 

 

Det er tid for å vaske, rydde og ordne litt opp. Anbefaler C-vaskemidler fra Caroline Heyerdahl

Oppvaskmiddel fra C Heyerdal – her med en fin skrubb også!

I august måned er det mye som skal feires her i huset og liten tid til organisering, men etter diverse bursdager og andre begivenheter er jeg garantert i full sving og sannsynligvis drar det med seg endel ommøblering i tillegg. Når man begynner ett sted får man lyst til å fortsette i neste rom – «on going prosesss». I morgen skal jeg forsøke å sette i stand arbeidsplassen min – jeg legger ut før og etterbilde etterhvert når jeg synes det har blitt brukbart.

Trenger du noen skikkelige tips til innbydende hjemmekontor kan du lese BoligDrøm, der skriver jeg en spalte som heter Interiørskolen, i denne utgaven som er i salg nå gir jeg deg tips & råd om oppbevaring for nettopp arbeidsplassen eller vaskerommet. Fine løsninger som tåler at døren til vaskerommet står åpen.

13902626_10154125925457415_4804987142204057673_n

Lykke til med hverdag, rutiner og aktiviteter – kanskje du også finner litt tid til å få litt orden iløpet av august!

You Might Also Like